Ugleunger
Brasiliansk pygmæugle
Hvidmasket dværghornugle
Kaphornugle

 

UgleungerHvis du tænker på at anskaffe dig en ugle, skal du også tænke over at den skal have en voliere. Du skal tænke over at ugler både griser og lugter. Du skal anskaffe en fryser til uglens foder så du ikke har mus, rotter og daggamle kyllinger sammen med fødevarer til mennesker. Om sommeren kan uglernes foder hurtigt tiltrække fluer. Du skal kunne bruge tid hver dag til at være sammen med uglen, ellers vil den miste trygheden ved mennesker. Du skal kende nogen der kan tage over hvis du skal på ferie eller du i en periode ikke har mulighed for at passe uglen. 

Uglehulen.dk giver naturligvis grundig vejledning i fodring, håndtering, pleje, adfærd. Lige som uglekøbere altid kan henvende sig for råd og vejledning på et hvilket som helst tidspunkt senere.


Jeg modtager bestillinger på håndopmadede og prægede ugleunger af følgende arter:Glaucidium brasilianum, Brasiliansk pygmæugle.

Pygmæuglen måler 15-19 cm. En han vejer 50-85 g. Hunner vejer 60-105 g. Vingefang udgør cirka 38 cm.

Pygmæuglen er verdens næstmindste ugle. Den er nem at gøre tam og er meget interesseret i sine omgivelser. Det vil sige den følger gerne med i hvad der sker omkring den og er en aktiv og nysgerrig ugle. Den er så lille at den nemt kan sidde på ens skulder og være en med i dagligdagen.

Foder: 1 mus eller daggammel kylling pr dag.

Der bør kun fodres med kylling to gange om ugen.

Forventet levealder cirka 8 år.
Ptilopsis leucotis, Hvidmasket dværghornugle.

Dværghornuglen stammer fra Mellemafrika og måler 19-24 cm. Hanner vejer 200-250 g. Hunner vejer 225-300 g. Vingefang på cirka 68 cm.

Denne ugle kaldes også for Transformerugle, fordi den er tilbøjelig til at "transformere" sig, hvis den møder noget den er usikker på. Det er en selvstændig ugle med sine egne meninger. Den troner gerne på en skulder, hvor den er verdens Herre.

Foder: 1-2 mus eller daggamle kyllinger pr dag.

Der bør kun fodres med kylling to gange om ugen.

Forventet levealder cirka 12 år.Bubo capensis, Kaphornugle.

Kaphornuglen findes i hele Afrika og måler 45-60 cm. Hanner vejer 900-1400 g. Hunner vejer 1200-1800 g. Vingefang 140-190 cm.

Kaphornuglen er en stor ugle med et blidt sind. Den er også en samarbejdsvillig ugle, der gerne sidder på handsken. Kaphornuglen er overordentlig nysgerrig og sætter hurtigt en undersøgelse i gang, hvis noget undrer den. Kaphornuger er en af de arter der er meget glad for at bade.

Foder: 3-4 mus, daggamle kyllinger eller tilsvarende mængde af rotte, marsvin, kanin eller lignende.

Der bør kun fodres med kylling to gange om ugen.

En ugentlig fastedag.

Forventet levelader mere end 30 år.
 Ungerne er håndopmadet på varieret foder

og præget på mennesker.

Bestillinger er gennemført når depositum er betalt. Depositum gives tilbage såfremt uglerne ikke yngler som forventet eller bestillingen annulleres. Depositum tabes, hvis ungen afbestilles efter uglerne er begyndt at ruge.

Kontakt 2137 3502 eller Hej@uglehulen.dk for priser.